Det blommar

blomma

En blomma i sin kruka. Det blev mitt svar på lapptäcksgruppen Sprätthönornas tygutmaning. De tre rosa-lila tygerna var givna liksom stammens ljust turkosa tyg. Eftersom vi fick välja ett extra tyg och sedan sy efter egen inspiration så valde jag det turkosa blommiga tyget som bakgrund. På det applicerade jag en Dresden-blomma, knoppar och själva krukan. Applikationen sydde jag fast med symaskin och sömmen för osynlig fåll. Blommans stjälk är skuren på tygets diagonal för att göra den böjbar. Sedan är remsan ihopsydd aviga mot aviga och ”tygtuben” är sedan pressad så att sömmen inte syns från framsidan och därefter fastsydd. Bonaden är sedan kviltad både på maskin och för hand med pärlgarn.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *