Halvvantar

image

Lagom till vårvärmen och kursen i Dala-Floda blev jag färdig med mina tvåändsstickade halvvantar.

image

Mudden har jag dekorerat med krusmaskor och uppläggningen samt vristen är markerade med aviga varv.

image

Yttersidan av halvvantarna har små romber stickade enligt krokmönstret o-o, o-o-o, -o-o-, -o- där o betecknar avigmaska och – rät maska med den oanvända träden löpandes på framsidan. Notera att det i varje romb är tre eller fem maskor per varv.

image

Avmaskningen för både tumme och hand har först ett stickat avigt varv för att minska risken för att kanten rullar sig. Dessutom matchar det förstås utseendet på vristbandet!

image

Tummarna är stickade med tumkil (symmetrisk ökning på båda sidor om tre mittmaskor). Som extra dekoration har jag gjort en krok maska (o-o, -o-) innanför tummkilen som en dekorativ kolumn. I övrigt är insidan av halvvantarna odekorerade.

image

Tyvärr minns jag inte vilket garn jag stickat i. Det är z-tvinnad ull men kvaliteten stämmer varken överens med Kampes eller Wålstedts. Kanske är garnet från Ullcentrum? Det är tämligen luddigt i alla fall jämfört med de två tidigare nämnda.

image

Får hoppas att sommaren blir varm nog att halvvantarna behövs först i höst!

image

Bookmark the permalink.

3 Responses to Halvvantar

  1. Gunilla Sjöberg says:

    Så fina vantar! Jag är nybörjare på tvåändstickning och njuter av allt vackert och inspirerande jag hittar. Tack för att du delar med dig.

    • Elisabet says:

      Tack! Lycka till med ditt tvåändsstickande, det är värt mödan att lära sig för resultatet blir så vackert!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *