Draken Smaug på äventyr i snön

Det här är Smaug. Eller så får min drake heta så här i väntan på filmatiseringen av Bilbo, en hobbits äventyr.

 
Draken är gjord i velour och stoppad med syntetvadd.
Draken är gjord efter mönstret till Jättedraken i boken Kalikå-krabater av Åke Cederholm m.fl. Jag har dock konstruerat ett par vingar eftersom det vore synd om den drake som inte kunde flyga. Företaget Kalikå säljer idag färdiga leksaker om tålamodet tryter för att sy sina egna.

Bookmark the permalink.

One Response to Draken Smaug på äventyr i snön

  1. Ann-Britt says:

    Hej
    Jag har letat på nätet efter mönster till denna galna drake. Nu ska jag låna boken? Jag sydde en till min dotter för 25 år sedan med den draken är sedan länge död. Mina barnbarn skulle nog allt bra gärna vilja ha en 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *