Ett riktigt pussel

Jag är en stor beundrare av Sarah Fielke. När jag sökte efter ett sätt att visa upp de fina elefanttyger jag samlat på genom åren så var det därför inte helt oväntat att jag fann vad jag sökte i hennes bok ”Quilting from little things”. Tekniken hon använder sig av i t.ex. lapptäcket ”Night Garden” kallas step-down-pieceing och är ett för mig helt nytt sätt att sammanfoga fyrkanter till ett täcke. Genom att förskjuta fyrkanterna så omöjliggörs den vanliga sömnaden av horisontella rader vilka sedan i sin tur sys ihop för att bilda täcket. Istället sys fyrkanterna ihop på diagonalen. Inte lätt att förklara hur detta går till, men, det involverar halva sömmar på väl utvalda ställen.

Så här såg mitt lapptäcke ut mitt under ihopsömnaden. Ovanför diagonalen är bitarna hopsydda.

Det färdiga täcket blev en utmärkt lekmatta åt systersonen!Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *