Att kunna rita


Jag har alltid fått höra att jag inte är bra på att rita. Är inte det en självuppfyllande profetsia så säg?! Utan övning är det mesta omöjligt. Att bara ”vissa” människor kan (och därför får!) sjunga, dansa eller räkna matematik är för mig en helt absurt! Hinder som vi människor sätter upp för att göra livet svårare. Med övning och intresse kan alla klara så mycket mer än de någonsin kunnat ana!


Som tur är lider inte hela mänskligheten av denna trista inställning till vad andra kan lära sig eller ej. En av mina stora idoler Heather Ross har nyligen spelat in en kurs för Creativebug som heter Drawing and Illustration basics. 


Bilderna i det här inlägget är alla ritade ”tillsammans” med Heather i hennes kurs. Så roligt att få lära sig mer om hur verkligheten kan avbildas med lite fantasi, förenklingar och en vass penna. Den viktigaste lärdomen är nog (som i mycket annat) att inse att det inte finns något facit. Inget fel sätt att rita. Det personliga uttrycket och bristerna är ofta det som gör en hel bild!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *