Höstlöv

Det är en slump att den här sjalen finns. Det började med att jag köpte garn för att få ett mönster på en kofta. Väl hemma stod jag där med nystan av garn som jag inte hade någon plan för. Vad gör man med ett självrandande röd-gult garn i ylle? Svaret blev mönstret Revontuli vilket betyder norrsken på finska.

Lagom till vårens ankomst står jag nu här med en mycket varm sjal som dessutom mest liknar ett höstlöv. Hoppas att det inte är en antydan om vilket väder denna sommar kommer att bjuda på.

Garnet jag köpt visade sig vara precis det danska Kauni-garn som mönsterkonstruktören använt sig av. Vilken slump! Självklart räckte inte det nystan jag köpt utan jag tvinagdes leta efter ytterligare ett nystan. Jag har stickat på 4 mm stickor och nystade om garnet för att kunna avsluta sjalen på ett rött varv.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *