Väska med många fickor

Det var så roligt att sy födelsedagsväskan till mamma i höstas att jag nu har gjort en till mig själv. Efter noga övervägande valde jag att använda mitt finaste linnetyg – 50 cm av Stig Lindbergs mönster Lustgården.
På fickan med dragkedja har jag skurit ut det trevligaste (och roligaste) motivet. En dam som sitter och stickar medan den som håller i garnhärvan badar.

De tre andra ytterfickorna är skodda med rött tyg med små vita prickar. Sidofickorna har resår upptill för att till exempel kunna hålla fast en flaska. Handtagen är köpta och väskan stängs med en dragkedja upptill.

Dragkedjan kan öppnas helt för att jag enkelt ska kunna överblicka sakerna inuti. En rem med hake ser till att nycklar enkelt hittas. Det gula bomullsfodret är klätt med ytterligare tio fickor. Totalt har väskan alltså fjorton fickor. Förhoppningsvis ska det göra den lättare att hitta i. Men jag önskar ändå att Luggage fanns i verkligheten…

Så här ser en och en halv rapport av Lustgården ut. Vilken skatt att äga ett så stort stycke!

Bookmark the permalink.

One Response to Väska med många fickor

  1. Bettan says:

    Så fin den blev din väska och så praktisk. Tyget är kanonhäftigt, blir nästan avundsjuk på den 😉
    Kram sytanten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *