Färgcirkeln är lika viktig som kostcirkeln!

Som en övning, både i färglära och quiltning, har jag skapat en liten och portabel färgcirkel. Mer specifikt är det en färgcirkel utvecklad av Johannes Itten. Ett utmärkt redskap att slänga ned i väskan om jag ska på kurs eller väljer tyger till något nytt projekt. Det är så lätt att fastna i att ständigt använda samma palett av färger. Färgcirkeln är ett minilapptäcke som mäter ungefär 50 cm i kvadrat. För att få fram valörer (en kulör blandad med vitt eller svart för att få en ljusare respektive mörkare färg) har jag täckt cirkeln med vit respektive svart syntetisk organsa. Synnerligen förfärligt material att sy i! För att sammanfoga bakstycket, vadden och lapptäckets framsida har jag frihandsqviltat färgcirkeln på maskin. Det var riktigt roligt när föremålet var så behändligt i storlek.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *